Als groothandel verkopen wij alleen aan zakelijke klanten. Heb je een (web)winkel en wil je meer informatie of een bestelaccount? Neem dan contact met ons op. Particulieren kunnen terecht bij diverse verkooppunten.

Privacyverklaring

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. Om aan de AVG te voldoen hebben wij deze Privacyverklaring geschreven.

Doel gegevensverzameling
Wij respecteren jouw privacy en zullen je persoonlijke (bedrijfs)gegevens vertrouwelijk behandelen. Wij gebruiken je gegevens om je bestelling zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Als je een bestelling plaatst, hebben we je (bedrijfs)naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden. Bij nieuwe klanten kunnen wij om een Kamer van Koophandel nummer vragen om te controleren of het bedrijf daadwerkelijk bestaat. Buitenlandse klanten vragen wij om een BTW nummer. Dit is nodig voor onze BTW aangifte. Tot slot hebben we een account bij Google Analytics. Hier worden alleen anonieme gegevens verzameld. Bijvoorbeeld hoe lang onze website bezocht is en welke pagina's.

Ontvangers van gegevens
Wij delen je adresgegevens met PostNL, zodat je bestelling bezorgd kan worden. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode komen betaalgegevens bij onze iDEAL provider Sisow of bij onze bank (ING) terecht. Ordergegevens komen binnen in ons ordersysteem van MyShop en in ons CMS (Customer Management System) van Clickdreams. Als je ons mailt, dan komen jouw gegevens ook terecht op de mailserver van onze hostingpartij Clickdreams. Al deze partijen moeten ook aan de AVG voldoen en zullen dus ook zorgvuldig met je gegevens moeten omgaan. Je gegevens worden absoluut niet aan derden verkocht.

Bewaarperiode
We zijn wettelijk verplicht onze administratie 7 jaar te bewaren voor de Belastingdienst. Wij bewaren alle ordergegevens digitaal. Op de orders staan je bedrijfsnaam, naam contactpersoon, adres en wat je besteld hebt. Er staan geen bankrekeningnummers op! Telefoonnotities met persoonlijke gegevens of andere papieren met persoonlijke gegevens worden direct na verwerking versnipperd in een papierversnipperaar. We zullen je persoonlijke gegevens niet bij het oud papier zetten! In Google Analytics worden je anonieme gegevens voor onbepaalde tijd bewaard. 

Rechten
1. Recht op inzage: Je heb het recht de gegevens die wij van je hebben op te vragen. Als je ons mailt met dit verzoek, dan zullen we je de door ons bewaarde gegevens toesturen.
2. Recht op rectificatie: Als je gegevens gewijzigd moeten worden, dan zullen wij de gegevens naar wens aanpassen. Als je een bestelaccount bij ons hebt aangemaakt, dan kun je je gegevens zelf wijzigen.
3. Recht op het wissen van gegevens: Als jij wilt dat we jouw gegevens niet meer bewaren, dan zullen we deze na ontvangst van je verzoek wissen. 
4. Recht op het indienen van een klacht: Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat wij niet goed met jouw gegevens omgaan. Mocht dit zo zijn, dan willen wij dat natuurlijk graag verbeteren. We hopen dat je in dat geval eerst even contact met ons opneemt.

Beveiliging van gegevens
Onze website is beveiligd met een SSL certificaat. Dat kun je ook zien aan het groene slotje links naast het webadres in je browser. Onze computers zijn beveiligd met wachtwoorden en voorzien van up-to-date antivirus software. 

Heb je nog vragen over deze Privacyverklaring, neem dan gerust contact met ons op.

Bezoekadres

Optima Kids
Wijheseweg 13 
8101 MA Raalte

Contactgegevens

 0572-853153
  06-53453147
 info@optimakids.com

Verzending

Snelle & betrouwbare
levering via PostNL
PostNL